Naar boven
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Veilig betalen bij Wijnberger
  • Op een werkdag voor 21.00 besteld, morgen in huis
  • Geen retour kosten

Tenue de Ville

Door Wim Wijnberger - 02 juni 2016 -
 
 
 
Tenue de Ville bij Wijnberger Pak & Casual

De dresscode Tenue de Ville is een eigentijdse dresscode die vanuit de stad is ontstaan. De dresscode Tenue de Ville betekent daarom ook stadskleding. Toch gaan mensen vaak in de fout bij deze dresscode. Lees op deze pagina hoe u zich volledig kunt kleden volgens de dresscode Tenue de Ville.

Tenue de Ville is een dresscode die voor evenementen overdag geschikt is. Je kiest hierbij voor kleding met een nette stijl.

Dresscode Tenue de Ville voor mannen

Mannen kiezen bij de dresscode Tenue de Ville vaak voor een maatpak of een mooi confectiepak. Er wordt nog wel eens geëxperimenteerd met kledingstukken, maar dit wordt toch wel afgeraden, omdat je dan toch vaak teveel neigt naar een andere dresscode, en zo niet meer de dresscode Tenue de Ville serieus neemt.

 

De kleuren die vaak gekozen worden zijn donkerblauw, grijs of zwart, dus rustige niet al te veel opvallende kleuren.
Wanneer je een kostuum draagt, combineer je dit met een overhemd, waarvan de kleur lichter is dan het kostuum zelf. Let hierbij ook weer op bovengenoemd advies; houd het subtiel en rustig.

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is je keuze voor je schoenen. Donkerbruine of zwarte, nette schoenen zijn een aanrader. Ze maken je pak af, en je straalt toch enige chiqueheid uit.

Als finishing touch kun je kiezen voor een riem, in dezelfde kleur als die van je schoenen en bijpassende sokken. Dit is uiteraard niet verplicht, maar staat wel mooi, en maakt het geheel compleet.

Met deze tips zul je de plank niet gauw mis slaan op een feestje waar Tenue de Ville als dresscode geldt, succes en we helpen je graag met extra informnatie in onze winkel in Dalfsen !